Over Barneveld

Barneveld, een goed bewaard geheim in het hart van de Veluwe, straalt als een dorp met een stedelijke allure. Omringd door het betoverende natuurgebied van de Veluwe, is het niet ongebruikelijk om edelherten en wilde zwijnen te zien dwalen in de nabije omgeving. Tegelijkertijd bevindt de gemeente zich aan de rand van de Randstad, waardoor je binnen een uur in de grootste Nederlandse steden bent.

De bereikbaarheid van Barneveld is optimaal, met drie treinstations en directe aansluitingen op de A1 en A30, waardoor de wereld altijd binnen handbereik is. Of je nu te voet, te paard of op de fiets de omgeving verkent, er zijn talloze uitgestippelde routes die je meenemen langs betoverende plekken.

In het hart van het dorp vind je een scala aan winkels, eetgelegenheden en het Schaffelaartheater, dat een rijk aanbod aan voorstellingen biedt. Ook herbergt dit gebied het Museum Nairac, waar kunst, erfgoed en design samenkomen in inspirerende verhalen.

Het is dan ook geen wonder dat de gemeente gestaag groeit. En toch heeft Barneveld zijn karakteristieke dorpsgevoel weten te behouden, met zijn agrarische tradities en levendige verenigingsleven.

De kracht van diversiteit kenmerkt De Lanen Oost, zowel in woningtypes als architecturale stijlen. Van charmante rijwoningen tot ruime vrijstaande villa’s, er is voor ieder wat wils. Deze veelzijdige aanpak smeedt een dynamische en bruisende gemeenschap waarin verschillende levensstijlen en gezinsbehoeften met respect worden behandeld.

Kortom, De Lanen Oost is een harmonieuze nieuwbouwwijk waar rustiek leven in de natuur naadloos samengaat met moderne gemakken en een florerende gemeenschap. Voor iedereen die streeft naar een goede balans tussen sereniteit en verbondenheid, tussen natuur en bereikbaarheid, is De Lanen Oost de ultieme bestemming.

Barneveld groeit, maar ondanks die groei heeft het zijn gezellige, dorps karakter behouden.

Barneveld ligt prachtig te midden van diverse bezienswaardigheden die wachten om ontdekt te worden. Op slechts een steenworp afstand vindt u het betoverende nationale park de Hoge Veluwe, een ware schat voor natuurliefhebbers met uitgestrekte bossen, levendige heidevelden en diverse fauna.

Maar ook de Utrechtse Heuvelrug biedt adembenemende landschappen voor wandelaars en fietsers, terwijl het Kröller-Müller Museum met zijn uitgebreide collectie Van Gogh-schilderijen een ware artistieke schatkamer is.

Historische plaatsen zoals Amersfoort, met zijn grachten, middeleeuwse straatjes en diverse musea, zijn binnen handbereik. Kortom, de regio rondom Barneveld biedt een rijke mix van natuurlijke schoonheid, geschiedenis en amusement, alles binnen een straal van 20 kilometer. Hier is voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of ontspanning.

Barneveld is gewoon erg fijn thuiskomen!